Gasilska zveza Gorišnica

23. TABOR PIONIRJEV GZ GORIŠNICA

V mesecu juniju je na Forminu od 2.6 do 4.6.2023 potekal Tabor mladine GZ Gorišnice. Iz vseh osmih društev se je tabora udeležilo 84 otrok starih od 6 do 12 let. Letos smo po kar nekaj letih spet organizirali spanje v šotoru. Vreme nam je bilo naklonjeno in otroci so bili navdušeni. V petek so se najprej nastanili in dvignili taborniško zastavo. Sledile so igre s pomočjo mentorjev. Kot gosenica smo se ovili s cevmi in morali prehoditi določeno pot. Sledil je prenos vode z ročnikom in ples. Ko se je zvečerilo, smo vzeli naglavne lučke in se odpravili na kratki večerni sprehod. Pred nami je bila dolga sobota z ogledi in izobraževanji. Zjutraj so otroci najprej potelovadili ob glasbi nato pa se odpravili na orientacijski tek, ki je potekal po vasi Formin. Med potjo so imeli 5 zabavnih nalog, ki so jih kot skupina morali rešiti. Vsi so uspešno pretekli in opravili vse naloge. Sledila je gasilska šola. Razdelili smo se v skupine. Eni so se najprej odpravili na Elektrarno Formin, drugi so si odšli ogledat Sokov mlin, tretji pa so imeli počitek in se zabavali ob filmu. Nato smo dobili obisk s strani policije in imeli prikaz reševanja osebe iz goreče stavbe. Tudi letos so se nam pri izdelovanju izdelkov pridružile članice. Skupaj smo ustvarili gasilske avte in čelade, ki smo jih razstavili ob 25. dnevu gasilcev. Po vseh aktivnostih smo imeli presenečenje za otroke in sledila je predstava od Arbadakabra. Ta dan smo pripravili še taborni ogenj, kjer so si pekli hrenovke in zaplesali. Ta dolg dan je otroke zelo utrudil in so takoj zaspali. V nedeljo so nas obiskali predsedniki in poveljniki društev. Skupaj z njimi so otroci reševali križanko, iskali gasilske besede in prenašali žogice z žlico, medtem ko so med nogami stiskali balon. Kot vedno nas je tudi letos obiskal župan in nas presenetil z lučkami. Mentorji pa so izvedli še poslikavo obraza. Tri dni, ki so jih otroci preživeli na Forminu je hitro minilo. Otroci so se med seboj spoznali, se nekaj naučili in seveda tudi zabavali. Zavedamo se, da so naši otroci prihodnost v gasilstvu.

Predsednica MK Barbara Šumenjak

24. Dan gasilca GZ Gorišnica

Gasilska zveza Gorišnica

in

Prostovoljno gasilsko društvo Zagojiči


Vas vabita na

prireditev ob 27. občinskem prazniku Občine Gorišnica


24. DAN GASILCEV GZ Gorišnica

in

Otvoritev vaško-gasilskega doma Zagojiči


v nedeljo, 3. julija 2022 v Zagojičih s pričetkom ob 15:00 uri.


Po končanem uradnem delu vas bodo zabavali skupina Zaka pa ne, ansambel Štrk in ansambel Upanje.

Vljudno vabljeni!

Tabor mladine GZ Gorišnica

Od 10. do 12. junija 2022 je v Zagojičih potekal tabor mladine GZ Gorišnica. Iz vseh osmih društev se je tabora udeležilo 82 otrok, starih od 6 do 12 let.

V petek so se najprej nastanili in dvignili svojo taborniško zastavo. Nato so imeli gasilsko-športne igre z mentorji. Najbolj so se zabavali ob pantomimi mentorjev. Sobota je bila polna obiskov in dogodkov. Najprej so izvedli orientacijski pohod. Otroci so med seboj tekmovali, kdo bolje pozna zemljevide in zna prebrati navodila. Na poti so jih pričakale različne naloge. Obiskali so jih tudi policisti in Modmed – podjetje za reševalne prevoze iz Zagojičev.